logo onzième

Over ons

De Elfde Prins van Luik is een eenheid van Scouting Antwerpen, die werd opgericht in 1926. De eenheid heeft zijn gebouwen in Berchem, in de provincie Antwerpen, dichtbij de stad. Ze maakt deel uit van Scouts & Gidsen Vlaanderen en wordt door de stad Antwerpen erkend als een jeugdbeweging.

De XI° is een scoutsgroep voor het leven, een levenschool

We accepteren 3 categorieën jongens, van 7 tot 18 jaar oud.

De jongste onder hen, de 7- tot 12-jarigen, gaan naar de Welpen, dit gebeurt allemaal onder het waakzame oog van de hoofdleider (Akéla) die wordt geholpen door zijn medeleiders.

Na de Welpen gaan de jongeren naar de Verkenners voor 5 jaar plezier, training en vriendschap, Dit is waar de vriendschappen die bij de welpen zijn begonnen verder worden ontwikkeld.

Na het jaar als patrouilleleider (laatste jaar bij de verkenners), gaat de verkenner, indien hij dit wilt, een jaar naar de JINS, voordat hij leider wordt.

Tijdens de grote zomervakantie gaan de Welpen, Scouts en JINS op kamp, elke sectie heeft een andere plaats, meestal in Frankrijk. Het is een jaarlijkse traditie en gedurende de 10 jaar van scouting zullen ze Frankrijk op verschillende manieren hebben ontdekt, een onvergetelijke ervaring.

We hebben ook een sectie ‘Koalabeertjes‘, een sectie dat jongeren en ouderen met een verstandelijke beperking verwelkomt. KB’s maken ook deel uit van de Akabee.

De Elfde Prins van Luik-eenheid is een eenheid die alleen groeit dankzij zijn gemotiveerde en betrokken leiders, zijn gepassioneerde en actieve leden en een enthousiaste en toegewijde omkadering.

Samenvattend is de Elfde Prins van Luik een dynamische scoutsgroep, een groep vrienden voor het leven, een overdracht van kennis van de grootste naar de kleinste, een levensschool.